Maak kennis met het elektronische arbeidsongeschiktheidsattest

Vanaf nu kunnen werknemers aan hun huisarts vragen om hun arbeidsongeschiktheidsattest rechtstreeks en elektronisch naar het ziekenfonds of Medex te versturen. Dit kan snel, veilig en eenvoudig met de nieuwe toepassing Mult-eMediatt.

Mult-eMediatt is ontwikkeld door het RIZIV, het eHealth-platform, Medex en het Intermutualistisch College (NIC) om administratieve processen in de gezondheidszorg te vereenvoudigen. Deze toepassing is al beschikbaar in de meeste medische software van huisartsen en wordt verder geïntegreerd.

Voordelen voor huisartsen en patiënten

Voorheen moesten patiënten zelf verschillende attesten versturen afhankelijk van hun statuut (werknemer, zelfstandige, ambtenaar). Dit was tijdrovend en omslachtig. Met Mult-eMediatt kunnen huisartsen nu met een paar klikken het juiste attest elektronisch versturen naar de juiste ontvanger. Dit bespaart huisartsen kostbare tijd en vermindert administratieve lasten voor patiënten, vooral wanneer hun gezondheidstoestand niet optimaal is.

Voorwaarden voor gebruik

Mult-eMediatt is niet verplicht. Om het te gebruiken, moet de patiënt toestemming geven en moet de medische software van de huisarts compatibel zijn met de toepassing. Op dit moment kunnen huisartsen Mult-eMediatt gebruiken om attesten naar het ziekenfonds of Medex te versturen. In de toekomst zal de toepassing ook gebruikt kunnen worden om attesten naar werkgevers en andere medische diensten te versturen, mits zij elektronische attesten accepteren.

Kiezen voor eGezondheid

Mult-eMediatt past binnen de bredere visie van eGezondheid, die technologieën inzet om de gezondheidszorg te verbeteren en toegankelijker te maken. Deze toepassing is een stap vooruit in administratieve vereenvoudiging, met voordelen voor artsen, patiënten en instellingen.